Dakkapel laten plaatsen Noord-Holland

Dakkapel laten plaatsen Noord-Holland

Voor meer licht en ruimte in je huis biedt de aanschaf van een dakkapel een uitkomst. Een zolder of rommelkamer transformeer je zo op eenvoudige wijze tot een prachtige extra slaapkamer of werkruimte. Ben je op zoek naar een bedrijf die een dakkapel plaatst in Noord-Holland, neem dan eens een kijkje op onze website!

 

Voordelen
– Extra leefruimte;

– Meer lichtinval;

– Vermeerdert de waarde van je huis;

– Extra ventilatiemogelijkheden;

– Luxe uitstraling;

– Eenvoudig te plaatsen.

Nadelen

– Vergt meer onderhoud dan standaard dakbedekking;

– Eenmalige investeringskosten;

– Extra stookkosten, met name wanneer de dakkapel onvoldoende geïsoleerd is.

Wensen in beeld

Wanneer je besluit tot aanschaf van een dakkapel breng dan eerst je wensen scherp in beeld. Er is een breed aanbod van dakkappelen in diverse modellen, kleuren en materialen beschikbaar. De eerste keuze bestaat uit de vraag of je een prefab dakkapel wilt, of een op maat gemaakt model. Een prefab model is vooraf al in elkaar gezet, en kan zodoende in één keer met een kraan op het huis geplaatst worden. Dit is vaak de goedkoopste optie.

Wanneer je speciale wensen hebt dan is een op maat gemaakte dakkapel ideaal. Welke afmetingen wens je? Welke vorm? Kies je voor een puntdak of een rechte vorm. Er is ontzettend veel mogelijk. Hoeveel ramen wens je? Welk materiaal past bij de gewenste uitstraling?  Laat je goed informeren door een specialist over de verschillende mogelijkheden en doe zelf inspiratie op door goed rond te kijken in je eigen omgeving.

Onderhoud en levensduur

De levensduur van een dakkapel is afhankelijk van het materiaal. Een kunststof dakkapel gaat circa 50 jaar mee. Een houten dakkapel ongeveer 25 jaar. Deze levensduur geldt voor goed onderhouden dakkappellen. Een kunststof dakkapel heeft minder onderhoud nodig dan een houten dakkapel. Hout dient eens per vijf jaar opnieuw geschuurd en geschilderd te worden.

Tot slot

– Controleer voordat je overgaat tot plaatsen van een dakkapel bij de gemeente of er een vergunning nodig is;

– Is de dakkapel geplaatst aan een zonzijde, denk dan ook aan gepaste zonwering;

– Vraag verschillende offertes op, prijzen kunnen per specialist flink verschillen;

– Vraag om een offerte met een totaalprijs, zodat niet wordt geconfronteerd met onverwachtse meerkosten. Voor meer informatie over een Dakkapel in Noord-Holland kijk je op onze website!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *