Dakkapel laten plaatsen Utrecht

Dakkapel laten plaatsen Utrecht

Een dakkapel is een slimme oplossing voor meer wooncomfort. Een kleine slaapkamer of zolder wordt op deze wijze eenvoudig omgetoverd tot een lichte, ruime kamer. Een dakkapel maakt de woning groter, zonder dat je hiervoor hoeft te verhuizen.

 

Je kunt kiezen voor een ‘kant-en-klaar’ prefab model of een op maat gemaakte kapel. Een klein prefab model is de goedkoopste keuze. Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte dakkapel, bestaat er een wereld aan keuzemogelijkheden. Voor meer informatie over een Dakkapel in Utrecht neem je contact op met ons!

Klassiek of modern?

Het kiezen van de juiste dakkapel voor je eigen woning hangt van verschillende aspecten af. Stel jezelf de vraag: welke uitstraling zoek ik? Ga je voor een modern, strak model of juist een sierlijk, klassiek model?

Vorm en afmetingen

Prefab modellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Helaas past een kant-en-klaar model niet op ieder dak. Ook zijn de keuzemogelijkheden minder ruim, als bij een op maat gemaakt model. In goed overleg met een specialist is bijna alles mogelijk. Denk aan een dakkapel met een puntdak, een rieten dak of openslaande deuren.

Welk materiaal heeft de voorkeur?

De meest gebruikte materialen zijn kunststof en hout, gevolgd door polyester. De goedkoopste keuze is hout. De levensduur van een houten dakkapel is circa 25 jaar, mits goed onderhouden. Dit betekent  eens in de vijf jaar schuren en schilderen van de dakkapel. Een kunststof dakkapel gaat al snel vijftig jaar mee. Bovendien is kunststof onderhoudsarm. Een polyester dakkapel bestaat ook uit kunststof, het grote verschil is echter dat een polyester model geheel naadloos is. De dakkapel is uit één stuk gemaakt. Het polyester heeft een enorm hoge isolatiewaarde en heeft een lange levensduur. Het nadeel is dat polyester wel meteen de duurste keuze is.

Aandachtspunt

Informeer voor plaatsing van een dakkapel bij de gemeente of een vergunning nodig is.

Kostenbeheersing

Laat je vooraf goed informeren over de verschillende mogelijkheden en vraag diverse offertes op. Ook is het verstandig een totaalprijs af te spreken. Dit voorkomt dat je aan het einde wordt geconfronteerd met vervelende meerkosten. Wil je ook een dakkapel laten plaatsen in de omgeving Utrecht, neem dan contact met ons op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *