Kunststof kozijnen in Gelderland

Kunststof kozijnen in Gelderland

Aan kunststof kozijnen kleefde jarenlang het imago van ‘goedkoop’ en plastic. Hoewel ze de warme uitstraling van houten kozijnen wellicht nooit kunnen evenaren, komen de huidige modellen wel erg dicht in de buurt. Niet alleen is er een ruim aanbod aan kleuren beschikbaar, ook kun je kiezen voor kunststof kozijnen die een ‘houten uitstraling’ hebben. Dat wil zeggen, met een heuse houtnerf. Door de verbeterde technologie zijn de isolatiewaarden van kunststof kozijnen bovendien gestegen. Hierdoor zit er praktisch geen verschil tussen de isolatiewaarden van houten kozijnen versus kozijnen van kunststof. Ben je op zoek naar kunststof kozijnen in de provincie Gelderland, kijk dan eens op onze site.

Verschillen

Doordat de verschillen tussen de twee materialen steeds kleiner zijn geworden, lijkt het misschien moeilijker de juiste keuze te maken voor je woning. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen hout en kunststof. We zetten ze voor je op een rijtje in een kort overzicht:

Onderhoud en duurzaamheid

Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam. Wanneer je ze met enige regelmaat afneemt met een vochtige doek, gaan ze met gemak vijftig jaar mee. Bovendien rot kunststof niet. Houten kozijnen gaan circa dertig jaar mee. Wel dienen ze om de vier à vijf jaar opnieuw geschuurd en geschilderd te worden.

Flexibiliteit in aanpassingen

Kozijnen van hout zijn gemakkelijk te bewerken, bijvoorbeeld wanneer je kozijnen in ongebruikelijke maten of hoeken nodig hebt. Indien nodig kun je er in boren en wanneer je na een aantal jaren toe bent aan verandering, verf je ze gemakkelijk in een andere kleur. Dit is niet mogelijk bij kunststof kozijnen. Eenmaal een kleur gekozen, dan zit je er ook aan vast voor de komende jaren. Het verven van kunststof wordt over het algemeen niet mooi. Ook mag je absoluut geen gaten boren in kunststof kozijnen.

Tip

Voordat je overgaat op kunststof kozijnen, controleer eerst of je woning de status van een beschermd stadsgezicht of monument heeft. In dit geval is toestemming van de gemeente nodig. Voor meer informatie neem je contact op met Kunststof kozijnen Gelderland.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *