Kunststof kozijnen in Noord-Brabant

Kunststof kozijnen in Noord-Brabant

Kunststof kozijnen zijn een voor de hand liggende keus als  je zoekt naar onderhoudsarme, duurzame kozijnen met een lange levensduur. Kunststof rot niet en is vochtwerend, dit zorgt voor een lange levensduur. Gemiddeld gaan kunststof kozijnen circa vijftig jaar mee, voordat ze vervangen moeten worden. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te houden en  hoef je de kozijnen niet, zoals bij de houten variant, op regelmatige basis te schuren en te verven. Dit scheelt zowel tijd, als kosten. Ben je op zoek naar kunststof kozijnen en woon je in Noord-Brabant, kijk dan eens op onze website.

Aandachtspunten

Bij aanschaf van kunststof kozijnen is het verstandig je te verdiepen in de volgende punten:

 

  1. Het model

Kies je voor vaste kozijnen of wil je graag ramen kunnen openen? Dit kan natuurlijk verschillen per locatie in je woning. Denk hier vooraf over na. Stel dat je kiest voor vast kozijnen, terwijl je aan bepaalde kant van het huis graag openslaande ramen wilt hebben. Als kozijnen eenmaal geplaatst zijn is het lastig om hier nog wijzigingen in aan te brengen, zonder dat dit veel extra kosten met zich meebrengt.

 

  1. Kleur en uitstraling

Vroeger was de keuze in kleur en uitstraling vrij beperkt, maar er is de laatste jaren een enorme slag gemaakt op dit gebied. Er is een enorme variatie aan kleuren beschikbaar, bovendien kun je zelfs kiezen voor een ‘houtstijl’ of ‘aluminiumlook.’ Voor elk type huis bestaan kunststof kozijnen met een passende uitstraling.

 

  1. Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Dit keurmerk geeft aan of kunststof kozijnen voldoende duurzaam en  inbraak werend zijn. De richtlijnen van de politie helpen om je woning optimaal te beschermen tegen inbraak. Het is verstandig om bij aanschaf van nieuwe kozijnen naar dit keurmerk te vragen.

Tot slot

Houd er rekening mee dat wanneer je woning een monumentale status heeft, toestemming moet worden gevraagd bij de gemeente voor het plaatsen van kozijnen van kunststof. Dit is eenvoudig te controleren op de website van het monumentenregister. Voor meer informatie over kunststofkozijnen bezoek je de website van Kunststof kozijnen Noord-Brabant.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *