Kunststof schuifpui in Friesland

Kunststof schuifpui in Friesland

Het plaatsen van een kunststof schuifpui is een relatief simpele ingreep om je woning een compleet andere, open uitstraling te geven. Zonder ingewikkelde verbouwingswerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld bij de uitbouw van een huis, kun je een woning toch veel lichter en ruimer laten ogen. Een bijkomend voordeel van schuifpuien is dat je ruimte bespaart, door het schuifmechanisme. Er is geen beweegruimte nodig voor grote, openslaande deuren.  Voor meer informatie kijkt je op de website van Kunststof schuifpui Friesland.

Kiest u kunststof, hout of aluminium?

Naast kunststof bestaat er ook de mogelijkheid voor een houten of aluminium schuifpui te kiezen. Hout heeft de meest warme, natuurlijke uitstraling van de drie materialen, maar vergt tevens het meeste onderhoud. Eens in de vijf jaar dient de pui geschuurd en geschilderd te worden, om de duurzaamheid te garanderen. Aluminium en kunststof vergen minder onderhoud, uiteraard dienen deze schoongehouden te worden, een sopje en spons is voldoende. Dit kost zoals je begrijpt een stuk minder tijd dan schuren en verven. Beide materialen zijn tegenwoordig in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een nadeel van aluminium puien is dat zij minder goed isoleren als de schuifpuien gemaakt van hout en kunststof.

Soorten schuifsystemen

Kunststof schuifpuien zijn beschikbaar in twee verschillende  schuifsystemen. Hefschuifpuien of kiepschuif puien.

Hefschuifpuien

De hefschuifpui is eenvoudig te bedienen door het handvat aan de binnenkant van de woning. Deze draai je een halve slag naar beneden, vervolgens kun je de pui de gewenste richting opduwen.

Kiepschuif puien

De kiepschuif pui is vooral geschikt voor kleinere oppervlaktes. Het kiepschuifsysteem biedt naast de mogelijkheid tot het simpelweg open schuiven van de deur, ook de mogelijkheid de deur op een kier te zetten in een kiepstand. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor kunststof schuifpuien, vanwege het gewicht van het materiaal. Materialen als hout of aluminium zijn al snel te zwaar. Deze optie biedt een ideale manier om het huis extra te ventileren.

Veiligheid

Schuifpuien zijn over het algemeen zeer inbraakwerend. Voor extra veiligheid is kun je de schuifpui-specialist vragen naar het Politiekeurmerk Veilig wonen. Ben je op zoek naar een kunststof schuifpui? Kijk dan eens op de website Kunststof schuifpui Friesland.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *