Kunststof schuifpui in Overijssel

Kunststof schuifpui in Overijssel

Voor een prachtig uitzicht op eigen tuin en mooie lichtval in de woning is een kunststof schuifpui een uitstekende keuze. Door de verbinding tussen huis en tuin oogt een woning al snel ruimer en luxer, dit komt de waarde van een eigen woning zeker ten goede.

 

Naast kunststof schuifpuien kun je ook kiezen uit houten of aluminium schuifpuien. De verschillende materialen hebben alle drie zo hun eigen voor- en nadelen. In onderstaand overzicht zetten we dit voor je op een rijtje. Ben je op zoek naar meer informatie over een kunststof schuifpui in Overijssel, kijk dan eens op onze website!

Hout

Hout heeft een klassieke, natuurlijk en bovenal warme uitstraling. Daarbij isoleert het zeer goed. Een nadeel van hout is dat het veel meer onderhoud vergt dan aluminium of kunststof. Wanneer het schilderwerk niet goed wordt onderhouden, kan de kleur van het houtwerk lelijk worden. Ook kunnen er kieren of houtrot in het hout ontstaan.

Aluminium

Aluminium is zeer sterk en duurzaam. Wanneer de aluminium schuifpui maandelijks wordt afgenomen met een vochtige doek, dan kan gaat het materiaal gemakkelijk vijftig jaar mee. Met name wanneer je op zoek bent naar een industriƫle uitstraling, is aluminium een goede keuze. Wel zijn de isolatiewaarden lager dan hout of kunststof. Ook is aluminium vaak iets duurder dan hout of kunststof.

Kunststof

Kunststof is net als aluminium onderhoudsarm, sterk en duurzaam. Hoewel het moeilijk is de warme uitstraling van hout te overtreffen, komen de nieuwe modellen zeer dicht in de buurt. Je kunt zelfs kiezen voor een kunststof schuifpui in houtlook, inclusief authentieke houtnerf. Een nadeel van kunststof is, dat het zeer lastig over te schilderen valt. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de kleur en uitstraling die past bij de woning.

Schuifsystemen

Wanneer je kiest voor een schuifpui zijn er grofweg twee systemen beschikbaar: een hefschuifsysteem of het kiepschuifmechanisme. Met het hefschuifsysteem draai je in een simpele beweging het handvat naar beneden. Vervolgens kan de deur de gewenste richting worden opgeschoven. Bij een kiepschuifmechanisme kan de pui ook op een kier gezet worden. Dit systeem is alleen beschikbaar voor kleinere, kunststof schuifpuien. Houten of aluminium puien zijn doorgaans te zwaar voor dit mechanisme. Op zoek naar meer informatie over Kunststof schuifpuien? Kijk dan op de website: Kunststof schuifpui in Overijssel.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *