Kunststof schuifpui in Zeeland

Kunststof schuifpui in Zeeland

Een kleine woning kan in één oogopslag ruimer aanvoelen door het installeren van een schuifpui van kunststof, hout of aluminium. Een schuifpui creëert extra licht en vaak ook prachtig uitzicht op de tuin. Voordat je overgaat tot aanschaf van een schuifpui is het verstandig je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Wil je meer informatie over een kunststof schuifpui en woont u in de provincie Zeeland? Kijk dan eens op: Kunststof schuifpui in Zeeland.

Verschillende materialen

Allereerst de keuze van het materiaal. Kies je voor hout, kunststof of aluminium? Aan alle drie de materialen kleven voor- en nadelen. Daarnaast vormt persoonlijke smaak vaak ook een belangrijke rol in de juiste keuze. Houd je van een warme, landelijke uitstraling dan is hout een goede keuze. Hout isoleert uitstekend en is bovendien in elke gewenste kleur te schilderen. Het nadeel van hout is echter dat het niet onderhoudsvriendelijk is. Het houtwerk dient om de vijf jaar opnieuw geschuurd en geschilderd te worden. Doe je dit niet dan is de kans op houtrot groot. Dit is meteen de reden dat het merendeel van de mensen kiest voor kunststof kozijnen. Het moderne kunststof heeft bijna dezelfde isolatiewaarde als hout en is bovendien zeer duurzaam. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld ruim vijftig jaar mee en zijn zeer onderhoudsarm. Wanneer je de kozijnen eens per maand afsopt met een zachte spons zien ze er weer uit als nieuw.  Dit geldt ook voor aluminium kozijnen. Deze vergen weinig onderhoud en gaan lang mee. Wel isoleert aluminium iets minder goed als hout of kunststof.

Checklist voor aanschaf

– Welk materiaal heeft de voorkeur? Welke uitstraling past bij de woning?

– Welk soort glas plaats je in de schuifpui? Denk hierbij aan de verschillende isolatievormen.

– Welke kleur wordt de schuifpui? Eenmaal een keuze gemaakt, dan is de kleur bij kunststof of aluminium niet eenvoudig meer te wijzigen;

– Garantie. Zorg dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf en vraag om garantie;

– Veiligheid. Verdiep je in het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Voor meer informatie bezoek je de website van Kunststof schuifpui Zeeland.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *