Tips voor het kopen van een jacuzzi

Tips voor het kopen van een jacuzzi

Een jacuzzi kopen kent veel voordelen. Je hoeft er niet voor op een groot landgoed te wonen, want een jacuzzi kun je gewoon op een klein stukje oppervlak plaatsen. Het is in vergelijking met een zwembad een veel goedkopere aanschaf. En je kunt er jaren mee doen. Een jacuzzi is eigenlijk een luxe bubbelbad, die je buiten bouwt en het hele jaar door kan gebruiken. Ze hebben altijd ingebouwde massageknoppen en verlichting. Misschien is het zelfs zo dat het nog fijner is te gebruiken in de herfst en de winter, zodat je in een warm bad stapt terwijl de lucht koud is. Het onderhoud is minimaal en je kunt het hele jaar door ervan genieten.

Ondergrond

Een jacuzzi kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd en heeft een vlak en stabiel oppervlak nodig omdat het qua gewicht zwaar wordt als het met water is gevuld. Buiten kan de ondergrond van steen zijn, van hout, gips of zelfs grind. Het belangrijkste is dat het stevig en stabiel is en het gewicht aankan. Plaats het niet direct op het gazon, maar graaf een decimeter verder. En plaats een isolatieplaat op de grond van 50 mm.

De juiste plek

Het beste is om het bad zo te plaatsen dat het dichtbij en gemakkelijk bereikbaar is vanaf het huis. Hoe dichter het bij huis, hoe sneller en vaker je er gebruik van zal maken.

Water

Baden kunnen worden gevuld met een gewone waterslang. De temperatuur in het water wordt geregeld met behulp van digitale thermostaten. Deze kunnen de temperatuur op het display behouden, plus of min een graad, afhankelijk van de omgeving.

Onderhoud

Je moet het bad goed schoonhouden. Chloor is het meest effectief, maar je kunt ook andere middeltjes gebruiken. De kunst is om chloor na elk bad te doseren. Je hoeft er niet veel in te doen, ongeveer één eetlepel. Verwijder het filter eenmaal per maand en was het. Het water moet twee tot vier keer per jaar worden vervangen als je een tot drie keer per week in de jacuzzi zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *