Tips voor een moderne tuin

Tips voor een moderne tuin

Net zoals bij het inrichten van je huis, zijn er ook verschillende stijlen voor je tuin. Een stijl die tegenwoordig vaak wordt gebruikt is de ‘moderne stijl’. Modern kun je natuurlijk breed opvatten. Wat jij als modern ziet, kunnen anderen juist traditioneel vinden. Maar wat is een moderne tuin? In de wereld van de tuinmeubelen is deze stijl te vinden in zowel grotere als kleinere tuinen. Lees snel deze blog en maak kennis met de moderne tuin!

Verschillende stijlen

Tegenwoordig wordt een moderne tuin omschreven als een strakke tuin. Een moderne tuin wordt gekenmerkt door vele geometrische vormen en lijnen, zoals kubussen en piramides. In een moderne tuin zie je veel rechte lijnen, terrassen met grote tegels of een houten vloer. Ligbedden hebben geen elegante vorm, maar zijn juist strak en hoekig. In een moderne tuin zie je ook vaak een vierkante vijver. Het water en de rustige omgeving creëren een ontspannen sfeer.

Moderne kleuren

Kenmerkende kleuren in een moderne tuin zijn groen, wit, grijs en zwart. Het groen zie je vooral terug in groene bloemen en planten. Zo zijn (buxus) heggen typerend voor een moderne tuin. Je ziet eigenlijk nooit kleurrijke bloemen of accessoires. Wit of zwart zijn populaire kleuren voor accessoires. De kleur grijs komt meestal voor in de vloer of in het tuinmeubilair. Omdat het hout na verloop van tijd een natuurlijke, grijze uitstraling krijgt, past dit tuinmeubilair perfect in het plaatje.

Planten

In een moderne tuin kunnen planten en accessoires zorgen voor de sfeer. Als een tuin te modern is, kan het oncomfortabel worden. Met de juiste planten zorg je voor gezelligheid en ontstaat de juiste balans. Vooral planten zoals buxus, bomen en eenvoudige struiken zijn geschikt voor een moderne tuin. Je kunt je persoonlijke stijl vooral via accessoires aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan simpele kussens of tuinschilderingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *