Verbouwen van je badkamer

Verbouwen van je badkamer

Wanneer je je eigen badkamer wil verbouwen kun je hier veel verschillende manieren voor bedenken. Het kan soms lastig zijn dit te bewerkstelligen dus kunnen we enkele tips hierover prijs geven.

Allereerst is het belangrijk van te voren in kaart te brengen wat je eigen wensen zijn. Je kunt inspiratie opdoen door op Internet naar badkamer trends te zoeken. Zo kun je achter een stijl komen die je mooi vindt en je gewenste kleuren hierop aanpassen. Op basis daarvan kun je daarna ook de tegels en accessoires uitkiezen. Ook is het belangrijk rekening te houden met de indeling van je badkamer. Zo is het handig deze ongeveer het zelfde te behouden als je huidige indeling zodat er nauwelijks leidingwerk verlegd hoeft te worden. Als je de indeling toch wil veranderen kun je het beste vroeg in het proces al uitzoeken of dit wel mogelijk is zodat je geen grote verrassingen hoeft tegen te komen.

Ook kun je het beste goed nadenken over welke faciliteiten je in je badkamer plaatst of aanpast. Kies je bijvoorbeeld voor een bad of douche? Denk hierbij aan een eventueel opstapje voor je douche en ook aan hoe je de vloer van je badkamer inricht. Zo is een vlakke douchevloer milieuvriendelijker dan wanneer je een bad installeert. Dit geldt ook voor de keuze van het toilet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne wc of juist weer een simpele toiletpot. Een luxe wc heeft vaak als voordelen dat het een spoelrand heeft waardoor deze makkelijk schoon te houden is. Bovendien heeft het vaak ook een toiletblokhouder en een vuil afstotende laag.

Ook over de soort tegels kun je nadenken. Kies je bijvoorbeeld voor mozaïek, tegels met print of met een reliëf? Denk hierbij ook aan het feit te letten op de afwerking van je tegels. Grote tegels kunnen je badkamer groter laten maken en het kost minder moeite om ze schoon te maken omdat het voegen gemakkelijker is. Tevens kun je kiezen voor het integreren van antislip-tegels. Dit helpt je stabiel te houden wanneer je uit je douche stapt. Ook kun je alvast nadenken over de verlichting in je badkamer. Je kunt hierbij denken aan de gewenste functie die je wil dat het licht gaat hebben. Wil je bijvoorbeeld enkel spotjes boven een spiegel hangen? En wil je dat het licht bijvoorbeeld dimbaar is om je badkamer een zachte uitstraling te doen maken? Er zijn opties genoeg.

Als je inspiratie wil opdoen voor je badkamer kun je een kijkje nemen op de volgende website: Wooninspiratie. Bovendien staan hier meerdere tips op die je mee kunt nemen om je huis in te richten, voor bijvoorbeeld je slaap- of woonkamer.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *